Zeki Can - WordPress

  SEO

Google’da En Üst Sırada Yer Alma

  SEO    31 Ocak 2014
Yorum Yok

Siteniz var Googleda üst sıralarda yer almak istiyorsunuz. Yanlış anlamadım dimi? Evet.. Tamam o zaman doğru yerdesiniz. Size üç ay içinde Google’da üst sıralara çıkma garantisi veriyorum. Tabi bu garanti bu yazımda bahsettiğim konuları tamı tamına yaparak gerçekleşecek olan şeyler.

Bundan dolayı önce bu yazıyı sonuna kadar okumanız sonrasında anlatılanları uygulamanız gerekmektedir. Başlıklar altında konuları teker teker ele alacağım.

 

Site Analizi Yapın

Site analizi yapmak için hemen google kullanın ve site analiz diye aratın. Ya da r10 wmaraci gibi webmaster sitelerindeki site analizi araçlarını kullanın. SEO analizini yapın. Sitenizin eksik yanları ve olumlu yanlarına bakın.  Bu işlemi haftada bir yapın puanınızda bir düşüş varsa nedenini araştırın ve eksik olan yanlarınızı giderin. Sitenizin açılış hızı ve seo performanslarını inceleyin.

Sitenizin İstatiksel Verilerini İnceleyin

Bunun için öncelikle sitenizi google webmaster, google analytics, bing webmaster, yandex metrica ile yandex webmaster’a kaydedin. Sitenize gelen ziyaretçilerin hangi aramalarla sitenize geldiğini inceleyin. Makalelerinize verdiğiniz etiketleri arama sonuçlarına göre düzenleyin.

Sitenize gelen kullanıcılar hangi konularınıza daha çok ağırlık vermişse o konularınızı tekrar inceleyin ve güncellemeler yapın.

Unutmayın arama motorunu kullanan ziyaretçiler aradıklarını bulana kadar ilk siteden başlayarak sırayla ikinci üçüncü sitelere bakarlar. O yüzden sizin sitenize gelen ve siden önce girdiği sitelerde aradığını bulamayan kullanıcılar sitenizde aradığını bulduklarından sitenizi beğenip sık kullanılanlara ekleyebilirler. Sitenizde daha fazla vakit geçirebilirler.

Unutmadan sabırlı olmanız çok önemli istatiksel veriler ilk zamanlarda bir iki bazen sıfır olarak gözükmektedir. Ama siz sabredip özgün içeriğinizi girdikçe ve ziyaretçilerinize istedikleri bilgiyi verdikçe karşılığını almaya yakın bir zamanda başlarsınız. Bu yakın zaman en yakın 3 aydır. Çok bir süre değil bu gözünüzde büyütmeyin.

Özgün İçerik

Arkadaşlar şunu baştan söylemeliydim ama şimdide başında sayılırsınız eğer bu makaleyi okuyorsanız. Özgün içerik olmadıktan sonra bu iş olmaz. Ben copy- paste içerikle belirli bir yere gelen kişillerde tanıyorum. Ama inanın o arkadaşlarım belli bi yerden sonra hep gerilediler ve sonrası kötü oldu. Ama yine tanıdığım mahallen sosyal ortamdan arkadaşlarım var özgün içerikle süper yerlerdeler. Onlarıda yakında blogumda değineceğim. Ama size tavsiyem içeriğinizi özgün girin. Her gün on tane makale yazın demiyorum size bir tane yazın o da özgün olsun. Hemen hesaplayalım bir yılda 365 gün var bunlardan 60 günü herhangi bir sebepten dolayı yazamadığınızı varsayalım 300 gün var. Yuvarladım aşağıya yoksa çıkarma yapmasını biliyorum 🙂

Her gün bir özgün makale girseniz websitenize yılda size eder 300 makale bu da sizi içerik olarak dolu bir site yapar. 250 – 300 kelimelik bir yazı yazmak sizin on onbeş bilemedin yarım saatinizi alır.

Copy-paste bir içeriği olan bir siteye niye girer ki insanlar zaten googleda arayınca aynı şeyin diğer sitede yazıldığını görür görmez çıkar sitenizden. Bunu bir düşünün inanın bana hak vereceksiniz.

Amaç Belirleyin

Sitenizin bir amacı olsun. Neden sizin sitenize girsin kullanıcılar bunu bir düşünün. Aynı şeyi başka yerlerde bulabiliyorlarsa sizin sitenizi neden tercih etsinler? Bir sebepleri olmalı ve girdiklerinde aradıklarını bulmalılar.

Backlink Alın

Sitenize başka sitelerden link alın. Bunu parayla satın alma yöntemiyle yapabileceğiniz gibi forum siteleri ya da arkadaşlarınızın siteleriyle link değişimi ilede yapabilirsiniz. Öncelikle bu konuda dikkat etmeniz gereken, sitenizi daha dün açtıysanız gidip bugün parayla 10 tane 20 tane backlink alamyın biranda. Bu sitenizin yararına değil daha da zararına olacaktır. Daha sitenizde birşey yok sitenize gelenler birşey bulamıyacak  o yüzden bu işi sitenizin içeriğinde belli bir yere vardıktan sonra yapmanızda fayda var.

İlk ayın sonunda en kötü ihtimal hergün bir yazı yazdığınızı varsayıyorum (ki daha fazlada yazmış olabilirsiniz) en az 30 tane makaleniz var kendinize ait. Şimdi yapmanız gereken siteniz için tanıtım yazısı hazırlamak. Tanıtım yazısı nasıl mı yazılır? Tanıtım yazısı nasıl yazılır makalemizi inceleyip daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Tamam tanıtım yazınızı hazırladınız peki napacaksınız? Hepimiz forumları gerek problemlere çözümler bulmak gerek sosyal ortamda sörf yapmak, muhabbet etmek birşeyler paylaşmak amaçlı kullanmışızdır. Evet şimdi o girdiğimiz forumlara sitemizi tanıtmak amaçlı gireceğiz ve çoğunda olan Site Tanıtım bölümlerine kendi sitemizin tanıtımı yapacağız. Ve linklerimizi yerleştireceğiz. Ayrıca imzamıza kendi sitemizin linkini verip sitemiz için backlink sağlamış olacağız. Bunu mümkün olduğunca forum sitelerin çoğunda yapmaya çalışın.

Bu arada sitemiz birinci ayını doldurmuş olduk. Arkadaşlar baya uzun bir makale olacağından dolayı makalenin devamını aynı başlığa yakın olarak devam edeceğim burdan devamını okuyabilirsiniz. Bunu yapmamın amacı of destan yazmış bunumu okucam diyen arkadaşlarımızın gözünü korkutmadan okunabilir hale getirmek. Buradan devam edelim.

Serinin Devamı

Bu konu hakkında uzun uzadıya yazdım. 4 konu olarak ele aldım. Sırayla okuyabilirsiniz.

1 Google’da En Üst Sırada Yer Alma

2 Google’da İlk Sırada Çıkmak

3 Google’da İlk Sırada Nasıl Çıkılır ?

4 Google’da İlk Sırayı Kapmak


Etiketler : , , , , ,


  Benzer Yazılar


  Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır, yazı hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.